HTML

Norwich, angolok, kis tudomány

Friss topikok

  • whoishe: 2009. február 19. Elindult a RockTV! Gyertek és nézzétek meg az oldalt: www.rocktv.hu ahol most ... (2009.02.19. 21:20) Brit Awards Winners 2009
  • molnar ferenc: bogodtol = Bloggodtól (2009.01.05. 13:58) Michael Palin Magyarországon
  • Deano: Ok what's the point of having an English btitle and getting me all excited, and then confusing me ... (2008.11.02. 14:56) Burn After Reading
  • Darklead: Nekünk csak a fürdőszobában ilyen a csap, mint amit leírtál. A konyhában hagyományos "magyar" csap... (2008.10.27. 14:19) Csap
  • EUvonalas: Az EU-ban is tüsténkednek... errolugatok.blog.hu/2008/07/17/mindenki_a_dohanyosok_ellen (2008.07.22. 01:37) Smoking Ban

Linkblog

Fish and chips

2008.01.14. 22:39 Biodorci

Tradicionális angol "takeaway" étel a fish and chips, vagyis bundázott sült hal sült krumplival. A hal lehet pl. haddock (Foltos tőkehal- Melanogrammus aeglefinus), cod (Közönséges tőkehal- Gadus sp.), pollock (még mindig tőkehal, Sávos tőkehal- Pollachius pollachius vagy Fekete tőkehal- Pollachius virens, plaice (Közönséges lepényhal- Pleuronectes platessa), skate (valami rájaféle). A husit általában palacsintatésztába (batter) mártják, és gyorsan kisütik. Ehhez jön a vastagra szeletelt hasábburgonya, esetleg főtt zöldborsó sok esetben pépesítve (mushy pea), és egy igazi angol mindezt jól megsózza, megecetezi.

Image:Fish and chips.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Classic Fish and Chips

4 potatoes

corn or peanut oil

fish fillet

2/3 cup all purpose flour

1/2 teaspoon salt

1/2 teaspoon  baking soda

1 tablespoon vinegar

2/3 cup water

  1. Cut potatoes lengthwise into ½-inch strips.
  2. Heat oil (2 to 3 inches or enough to cover) in deep fryer or Dutch oven to 375 degrees.
  3. Fill basket one-fourth full with potatoes. (I don't have a basket - I use a Fry Daddy and it works fine. Just be sure and put the chips in one at a time so they don't stick to each other.) Skip the next step if you're not using a basket.
  4. Slowly lower basket into hot oil. (If oil bubbles excessively, raise and lower basket several times.) Use a long-handled fork to keep potatoes separated.
  5. Fry potatoes 5 to 7 minutes or until golden brown; drain on paper towels.
  6. Place potatoes in single layer on cookie sheet and keep warm.
  7. Repeat with remaining potatoes.
  8. Cut fish filets into 2 x 1/-1/2-inch pieces. Pat dry with paper towels.
  9. Mix flour and salt.
  10. Mix baking soda and vinegar.
  11. Stir vinegar mixture and water into flour mixture; beat until smooth.
  12. Dip fish into batter, allowing excess batter to drip into bowl.
  13. Fry 4 or 5 fish pieces at a time (do not use basket) about 3 minutes, turning fish once, until brown. Drain on paper towels.
  14. Set oven control to broil. Broil potatoes 6 inches from heat 2 to 3 minutes or until crisp.

(http://www.recipezaar.com/86210) 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://norwich.blog.hu/api/trackback/id/tr63297694

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása